Din dragoste pentru tradiții

Din dragoste pentru tradiții

Producătorii sibieni își vând marfa și pe internet!

Astăzi, de Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, Asociația „Tradiții Sibiene” a organizat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului evenimentul de deschidere oficială a magazinului online www.traditiisibiene.org, în scopul încurajării consumului de produse românești.

Cu produse autentice aduse de 20 de producători locali – printre care Ariana Mitrea (brânzeturi – Tălmaciu), Daniel Limbășan (Mangalița – Racovița) și Minodora Herbei (dulcețuri și siropuri – Marpod), Daniela Handrea (plăcinte, prăjituri, fursecuri, pogăcele și covrigi – Sibiu), degustări, cântec, joc și voie bună, evenimentul s-a desfășurat în zona Târgului de țară, unde vizitatorii au putut urmări și momentele artistice pregătite de dirijorul Gabriel Popescu de la „Junii Sibiului”, grupul tradițional „Doruri Sibiene”, Izabela Tomiță, ansamblul „Călușerii Rășinari”, Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”, elevii Școlii Populare de Arte „Ilie Micu” Sibiu și Șezătoarea Avrig.

Chef Alin Barabancea și echipa sa au mijlocit întâlnirea dintre producători și consumatori cu diverse demonstrații culinare.

Comunitățile din Rășinari, Râu Sadului și Avrig cu demostrații de țesut, port popular și storsul mustului.

„O întâmplare – sau poate nu – face că astăzi, 10 octombrie, sărbătorim Ziua Națională a Produsului Agroalimentar Românesc. Visul nostru este acela de a-ți oferi bucurie papilelor gustative. Povestea noastră este despre tradiție, dar și despre pasiunea pentru produsele românești. Suntem o afacere de familie care a luat naștere în județul Sibiu. ‘Tradiții sibiene’ promovează produsele cele mai apetisante și de cea mai înaltă calitate, care sunt făcute cu foarte mare grijă, dar și cu cele mai bune ingrediente. Veți simți gustul autentic de odinioară! Noi credem în producătorii noștri, care nu grăbesc deloc procesul de producție, care este natural și exclusiv manual. Producătorii noștrii tratează produsele așa cum au învățat de la părinții și bunicii lor, fără îngrășăminte chimice, fără conservanți, fără ingrediente congelate, fără compromisuri de calitate. Tot ce pun în ele sunt: dragoste, pasiune și grijă zilnică”, spune Iulia Rusu, președintele Asociației „Tradiții Sibiene”.

La 10 octombrie, anual, începând din 2017, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017. Prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare, producătorul urmând să prezinte produse autohtone de calitate. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale. Articolul 2 al legii menţionează că „prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

Răspunde