Destin de bucătar: Emilian Vârlescu

Destin de bucătar: Emilian Vârlescu

Creațiile sale ne fac viața mai frumoasă! Unul dintre cei mai talentați sibieni din tărâmul fermecat al gastronomiei, chef Emilian Vârlescu, a venit pe lume chiar de Ziua Internațională a Bucătarilor.

Adept al esteticii în arta culinară, Emilian este un prieten de suflet al proiectului Strada Cetății.

Astrele s-au aliniat la nașterea lui Emilian, așa că viitorul lui era deja scris în stele. Pe 20 octombrie, când lumea întreagă sărbătorește profesia nobilă a bucătarilor și cofetarilor, chef Emilian Vârlescu își aniversează ziua de naștere. Astăzi, el împlinește vârsta de 46 ani și se poate mândri cu o familie frumoasă și o carieră de invidiat.

„Cred că a fost scris să fie așa, chiar dacă ai mei părinți nu voiau să merg pe drumul ăsta, ambii lucrând în domeniul HORECA. E o meserie frumoasă dacă o privești din afară, însă, atunci când intri în pâine, îți dai seama că e grea, dar și plină de satisfacții”, ne-a mărturisit Emilian Vârlescu.

Actualmente Head Pastry Chef la Hotel Ramada Sibiu și membru activ al unei structuri asociative de prestigiu, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), chef Vârlescu se declară mulțumit de tot ceea ce a realizat până acum și își dorește sănătate și inspirație pe mai departe.

„Dragi colegi, membri ai Asociației Culturale Euro Est Alternativ, prieteni, să ne alăturăm, cu bucurie, pentru a-i sărbători pe unii dintre cei mai importanți profesioniști, care ne asigura desfătarea în timpul meselor, care ne ajută să alegem corect stilul de viață, minunaților bucătari! Rolul lor social este deosebit de important în bunul mers al lumii, al societăților, al vieții! La mulți ani, de ziua voastră, bucătari din lumea întreagă!”, transmite dr. Iulia Drăguț, președinte ACEEA.

În fiecare an, pe 20 octombrie este Ziua Internațională a Chefilor. De la crearea acestei zile de către apreciatul bucătar dr. Bill Gallagher, în 2004, organizația Worldchefs profită de acest prilej pentru a le reaminti celor care lucrează în domeniu că este datoria lor să transmită cunoștințele și abilitățile culinare către următoarea generație de bucătari, cu mândrie și angajament față de viitor. În ultimii ani, Worldchefs s-a asociat cu Nestlé Professional pentru a învăța copiii de pe glob despre importanța unei alimentații sănătoase.

„Mâncare sănătoasă pentru viitor” este sloganul ediției de anul acesta a Zilei Internaționale a Bucătarilor, în ideea în care trebuie să ne educăm copiii în privința producerii sustenabile a mâncării și a consumului cu preocupare pentru mediul înconjurător, cu scopul de a păstra planeta sănătoasă pentru următoarele generații.

„Incertitudinea ne înconjoară astăzi mai mult ca oricând. Aceste vremuri pline de provocări ne pot face anxioși și stresați. Ceea ce știm cu siguranță este că trebuie să ne menținem pe noi și pe ceilalți sănătoși. Un sistem imunitar puternic și o alimentație care înlătură stresul ne vor ajuta în această perioadă dificilă. Este timpul să fim uniți! Worldchefs face asta pregătind copiii pentru o viață sănătoasă!” sună mesajul organizației.

Răspunde