Cum îți amenajezi bucătăria în stil modern?

Cum îți amenajezi bucătăria în stil modern?

Vrei să-ți amenajezi bucătăria și nu știi ce stil să abordezi? Probabil că-ți dorești ceva modern, dar suficient de clasic încât să rămână în tendințe pentru multă vreme. Vrei să ai câteva elemente actuale, dar care să nu devină clișee sau să se demodeze în câțiva ani.

Soluția perfectă pentru tine este o bucătărie modernă, cu un design simplu, dar elegant și plin de personalitate. Materialele lucioase, nuanțele neutre, liniile drepte și spațiile utilizate într-un mod creativ sunt ideale pentru încăperea la care visezi.

Iată câteva idei pentru amenajarea bucătăriei tale moderne!

1. Blaturi lucioase sau mate, în nuanțe neutre

Dacă vrei un look rafinat și modern pentru bucătăria ta, texturile fine sunt ideale. Stai departe de lemnul texturat și alege în schimb PAL cu aspect de gloss sau marmură mată și elegantă, în nuanțe de gri sau bleumarin. PAL-ul lucios va arăta excelent în tonuri de crem, alb, bej sau chiar negru. Poți rămâne doar la blatul de lucru sau poți folosi același principiu și pentru ușile dulapurilor, ori pentru insula din bucătărie. Aspectul va fi unul modern, luxos și armonios!

2. Mânere invizibile și linii impecabile într-o bucătărie minimalistă

Minimalismul este un curent care nu se va demoda niciodată. Stilul de origine scandinavă presupune puține detalii, ca să eviți aglomerarea spațiului și promovează zonele deschise, libere și ordonate. Astfel, dacă-ți dorești o bucătărie minimalistă și modernă, apelează la trucuri precum renunțarea la mânerele de dulapuri și sertare. Optează pentru mobilier cu sistem de deschidere prin apăsare (clic), pentru a obține linii perfecte, de la un capăt al mobilei la celălalt. Dacă, totuși, vrei să integrezi mânere în design, alege unele discrete, în nuanțe potrivite. Folosește același tip de mâner în toată încăperea, ca să păstrezi coerența stilistică!

3. Mobilier „camuflat” într-o bucătărie crem

Nuanțele neutre și calde, precum crem, bej, cappuccino sau vanilie sunt foarte potrivite pentru o bucătărie modernă. Le întâlnești adesea în designul monocrom. Poți aborda și tu un astfel de design, mai ales dacă dorești să creezi efectul vizual de bucătărie mai spațioasă. Poți găsi online mobilă de bucătărie ieftină, în nuanțe neutre, pe care să o completezi cu accesorii potrivite, precum o masă de dining și scaune. De asemenea, dacă dorești să obții efectul monocrom, vopsește și pereții bucătăriei în aceleași tonuri de crem pe care  le-ai ales pentru mobilier și accesorii.

4. Sticlă și transparență, într-o bucătărie elegantă

Dacă stilul minimalist sau designul monocrom nu sunt pe gustul tău și dorești ceva mai elegant, poți contura un design pe bază de sticlă. Alege mobilier cu uși transparente, din sticlă, în care să depozitezi suporturi cu farfurii sau ustensile de bucătărie. Pentru a accentua look-ul, poți ilumina interiorul dulapurilor cu benzi LED sau cu spoturi cu lumină caldă. Vei obține un aspect modern și o atmosferă primitoare, atât pentru tine, cât și pentru oaspeți. În plus, poți opta pentru scaune din plastic transparent, cu cadru de metal, ca să aduci elemente suplimentare în contextul consacrat.

5. Detalii aurii și mobilier în nuanțe îndrăznețe

În cazul în care iubești culorile, iar un design neutru este departe de ceea ce-ți dorești, încearcă această variantă pentru bucătăria ta. Investește în mobilier modern, cu o culoare ceva mai îndrăzneață, dar care totuși să poată fi integrată cu ușurință în încăpere. Poți alege un albastru marin, un verde smarald, un roșu rubiniu sau chiar un galben pai. Apoi finisează totul cu detalii aurii, precum mânerele sertarelor, mici accente pe blatul de lucru sau bateria chiuvetei. Vei obține un design unic, modern și casual, cu accente elegante.

În final, orice variantă ai alege, nu uita să-ți pui amprenta personală în design și să faci alegeri înțelepte, care să rămână actuale și peste câțiva ani.

Răspunde