Bucătăria ciobănească este cartea de vizită a județului Sibiu, iar dacă vreți să-ncercați o rețetă tradițională din Mărginimea Sibiului, noi vă recomandăm astăzi o ciorbă albă unde carnea de oaie tânără își împletește aroma cu o lingură de chisătură și primește prospețimea unei salbe sănătoase de legume.
Ciorbă de varză cu carne de noatin
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg carne de noatin cu oase: gât, spete, pulpe
- 1 căpățână mare de varză
- 1 lingură chisătură
- 0,5 kg roșii
- 2 linguri smântână
- 1 lingură oțet
- 2 crenguțe cimbru
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță de sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea se pune la fiert, se ia spuma, apoi se adaugă: sarea, chisătura și roșiile.
- Când carnea este fiartă, se adaugă varza tăiată mare și oțetul, apoi se mai lasă să fiarbă pentru câteva minute.
- Când varza este fiartă, se ia mâncarea de pe foc, se adaugă cimbrul tocat mărunt și gălbenușurile amestecate cu smântână.
- Se servește cu mămăligă caldă.
[/directions]
Rețeta ne-a fost împărtășită cu drag de doamna Elena Moldovan, bucătăreasă cu ștate vechi din Sibiu. „Este o rețetă din zona Mărginimii Sibiului. Am pus legumele, după aceea varza, cărnița, boabe de piper, foi de dafin, cimbru și la final o dregem cu ouă și cu smântână”, explică gospodina.