Un ceaun încăpător, niște carne de porc bine crescut în gospodărie, legume și zarzavaturi proaspete și o măsură de condimente ardelenești. Și gata-i ciorba gustoasă și sățioasă, așa cum o pregătesc românii de pe Valea Hârtibaciului!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg carne macră de porc
- 1 kg cartofi
- 4 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 țelină
- 2 cepe
- 1 lingură untură
- 5 linguri ulei
- sare după gust
- 3 foi dafin
- 1 cană și jumătate de lapte
- 1 gălbenuș de ou
- 3 linguri oțet
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Zarzavatul (morcovul, pătrunjelul, țelina și o ceapă) tăiat mărunt se pune la fiert în 5 litri de apă. Când este aproape fierte, se pun și cartofii tăiați cuburi, frunzele de dafin și sarea.
- Separat, într-o tigaie, în untură și ulei, se pune la călit o ceapă tăiată mărunt, apoi se adaugă carnea tăiată bucățele. Se pune și această compoziție la fiert pentru încă 20 de minute.
- Se adaugă oțetul și apoi o dresătură dintr-o cană de lapte și o lingură de făină.
- După ce mai fierbe 10 minute, se ia oala de pe foc și se adaugă o dresătură din gălbenușul de ou și jumătatea de cană de lapte.
[/directions]
Rețetă culeasă la Târgul comunităților rurale organizat în Muzeul ASTRA.