Chef Alin Barabancea promovează tradițiile culinare românești la „Arena Bucătarilor”

Chef Alin Barabancea promovează tradițiile culinare românești la „Arena Bucătarilor”

Un meniu tradițional unde carnea de porc și mămăliga stau la mare cinste este surpriza unei noi ediții a emisiunii „Arena Bucătarilor”.

În episodul care va fi difuzat astăzi, începând cu ora 10.30, la PRO TV, Chef Alin Barabancea, tânărul sibian cu care ne mândrim, o are invitată pe Cerasela Lungu, maestru în arte culinare.

Cei doi ne vor răsfăța cu un meniu pe bază de carne de porc, inspirat din tradițiile noastre culinare. Descoperă cum să gătești corect carnea de porc, cum să realizezi o mămăligă parfumată și delectează-te cu două preparate savuroase, înnobilate de un vin cu tradiție!

“În pofida vremurilor pe care le trăim, arta culinară își are locul ei bine definit și este bine așezată în inima profesioniștilor, astfel că orice sentiment trăim sau în ce perioadă a anului suntem, vă îndemn să gătiți cu suflet, să ne urmăriți cu drag pentru sfaturi și rețete spectaculoase și să nu uitați că plăcerea de a mânca și de a găti ne împlinesc ca oameni și ca ființe pe acest pământ.
Așadar, pasionați, bucătari, profesioniști și amatori, răpiți puțin din timpul dumneavoastră și încercați să vă dați frâu liber imaginației în bucătarie, căci este un sentiment de libertate supremă” este mesajul lui Alin.

Bucătarul sibian Alin Barabancea, marele câștigător la concursul European Young Chef Award 2017, câștigător al Cupei Sibiului în Artă Culinară 2018, a fost anul trecut ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

„Sunt un tânăr pasionat de bucătărie, mâncare, cultura mâncării și tot ceea ce înseamnă bun gust și imaginație când vine vorba de acest fenomen numit gastronomie. Am început să lucrez la un restaurant cu o mare tradiție în orașul natal și acolo am și făcut stagiatura de ajutor de bucătar și am învățat bazele bucătăriei tradiționale românești. Am petrecut câțiva ani până am reușit să fac pasul mai departe pentru a încerca experiențe noi. Sunt un tânăr căruia îi place foarte mult să gătească sub presiune, când sunt multe comenzi de făcut, când se apropie termenul limită de gătire și simt cum adrenalina îmi trece prin tot corpul și mă face să mă simt cel mai fericit om în acele clipe! Ador și clipele când ofer timp preparatelor pentru studiu și pentru a defini produsul cât mai bine cu putință. Despre mine vă mai pot mărturisi că îmi place să mă documentez și să creez lucruri noi de la o bază, dându-le apoi o notă personală de gust și aspect. Printre preferințele mele de gătit se află de departe pe primul loc realizarea produselor din carne, cu o garnitură adecvată și un sos potrivit – aici e adevărata încercare”, mărturisește Alin.

Răspunde