Călătorie culinară pe Valea Hârtibaciului

Călătorie culinară pe Valea Hârtibaciului

Târgul comunităților rurale prilejuiește întâlnirea cu gastronomia și meșteșugurile satului Cașolț, de pe Valea Hârtibaciului.

Ediția a XXIV-a a Târgului comunităților rurale are loc astăzi, 11 octombrie, între orele 10 și 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber.

Tradiția gastronomică din Cașolț vine la Muzeul ASTRA cu preparate precum tocăniță de vițel, ciorbă cu tarhon și gogoși.

„Mai completăm meniul de la Târgul de țară cu pâine, plăcinte, produse apicole, mere și must de mere, siropuri și gemuri, preparate din lapte de vacă sau oaie.

Meșteșugurile din Valea Hârtibaciului pun în scenă trei ateliere practice: de pielărie – meșterul din Cașolț ne va arăta cum se fac curelele sau hamurile pentru cai -, de prelucrare a lemnului și un atelier de creație, în care vom folosi plante uscate pentru aranjamente de toamnă.

Recomandăm tuturor participanților să respecte normele sanitare impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului COVID-19, să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea fizică. În acest mod putem rămâne uniți prin cultură!”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde