Vin turmele de la munte. Hai la Cârțișoara!

Vin turmele de la munte. Hai la Cârțișoara!

Primăria și Consiliul Local Cârțișoara organizează, în acest sfârșit de săptămână, un eveniment dedicat tradiției coborâtului oilor de la munte.

Astfel, sâmbătă, 12 septembrie, între orele 9.00 și 16.00, la Muzeul sătesc „Badea Cârțan” se va desfășura un târg de produse tradiționale cu vânzare și un târg în care se vor prezenta pensiunile din zonă. Târgul gastronomic și cel de turism rural continuă și duminică, 13 septembrie, între orele 9.00 și 14.00, iar în programul zilei de duminică este și un recital de muzică tradițională din Țara Făgărașului.

Invitați speciali vor fi Iliuță de la Jina și cenaclul „Lumină lină” din Sibiu.

La Centrul Cultural Cârțișoara – Cuca, sâmbătă, de la ora 20.00, avem „Folk la foc” cu Florin Thomits și invitații săi, karaoke-folk, o proiecție video și, desigur, o cină pastorală. Iar duminică, la ora 10, va putea fi urmărit momentul mult așteptat al coborâtului oilor de la munte.

Intrarea este liberă pentru un număr maxim de 450 de persoane. Participanții trebuie să poarte masca de protecție, să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în spațiul de desfășurare, să respecte distanța de 2 metri și să permită verificarea temperaturii la accesul în spațiu.

Răspunde