Sate sibiene de legendă pe drumul care unește România!

Sate sibiene de legendă pe drumul care unește România!

Via Transilvanica, traseul de 1000 km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu, urmând să continue în județul Alba.

În ultimele săptămâni, voluntarii asociației Tășuleasa Social, cu sprijinul autorităților locale și județene, au marcat 115 km în județul Sibiu.

Rutele folosesc vechi drumuri între localități, poteci și drumuri forestiere și sunt destinate pentru drumeții, ture de bicicletă sau ture ecvestre. Marcajul se face cu pietre de andezit care cântăresc fiecare 230 kg. Planul inițiatorilor este ca bornele să poată indica printr-un sistem digitalizat oportunitățile de cazare, masă și agrement din zonă, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a comunităților pe care traseul le traversează: Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.

Daniela Cîmpean, președinte Consiliul Județean Sibiu: „Proiectul Via Transilvanica răspunde perfect viziunii noastre pentru un turism sustenabil și perspectivei de certificare ca destinație verde. Anul viitor marcăm Anul Drumeției și vom fi gazdele celui mai mare eveniment european de drumeție, Eurorando, așa că apreciem această inițiativă care contribuie la punerea în valoare a patrimoniul natural și cultural al județului.” 

Ieri, după inaugurare, Asociația Județeană de Turism Sibiu și Colinele Transilvaniei au organizat și o primă drumeție pe Via Transilvanica, între Copșa Mare și Biertan, la care au participat în jur de 50 de bicicliști, drumeți, iubitori de călătorii ecvestre, sub îndrumarea ghizilor de turism și a cluburilor de ciclism din Mediaș. Drumeților li s-au alăturat și localnici din Copșa Mare, bucuroși de oaspeți, dar și de posibilitatea de a parcurge „drumul care unește”.

Răspunde