Profesorul de apicultură

Profesorul de apicultură

Educația este baza dezvoltării, consideră Ionel Crețu, reprezentantul apicultorilor de pe Valea Hârtibaciului.

Apicultor încă de la o vârstă fragedă, Ionel a ales meseria de profesor, iar de 15 ani este antreprenor și a dezvoltat o afacere prin care își dorește nu doar să obțină profit, ci și prestigiu pentru Agnita și Valea Hârtibaciului.

Ionel Crețu

„În domeniul apicol, nu m-am rezumat doar la producerea mierii, ci și la procesarea și valorificarea ei. Din anul 2010, mierea pe care o produc este certificată bio. Nu este o muncă ușoară, dar dacă muncești cu pasiune, vor veni și rezultatele. Până anul trecut, cea mai mare parte din producția de miere de la noi mergea către procesatori, sub forma materiei prime. Sunt bucuros că, accesând fonduri europene prin programul POCU – Locuri de muncă pentru toți, societatea “Zumzet Dulce” valorifică mierea produsă în Valea Hârtibaciului ca produs finit, gata pentru desfacere. Prin aceasta, orașul și Valea Hârtibaciului poate căpăta prestigiu”, explică producătorul agnițean.

Răspunde