Pepene confiat á la Piața Cibin

Pepene confiat á la Piața Cibin

Bucură-te de gustul dulce al verii cu un desert original, ușor de preparat și extrem de delicios!

Dacă ai cumpărat de la piață un pepene roșu mai puțin copt decât ți-ai fi dorit, îl poți transforma foarte simplu într-un desert răcoritor, numai bun pentru a îndulci ultimele zile de vară. De la un “veteran” al cofetăriei din Sibiu, profesorul Alexandru Marcu, am aflat pentru tine secretul pepenelui confiat!

Se curăță pepenele complet de miez și de coaja verde. Miezul alb rămas, tăiat cubulețe, se fierbe cu zahăr de trei ori pentru a-l confia, cu diverse arome sau esențe. Poți folosi colorant alimentar verde, galben sau roșu pentru a obține o culoare mai atractivă care să înveselească masa familiei tale. De asemenea, poți adăuga suc de lămâie, portocale sau vanilină în timpul fierberii pentru o notă aparte.

Rețeta originară din Orient era cunoscută în cofetăriile sibiene cu zeci de ani în urmă, însă astăzi nu se mai găsește nicăieri, fiind înlocuită cu preparate mai sofisticate, dar nu la fel de naturale.

Fructele confiate păstrează o mare parte din calitățile originale și rezistă în cămară până la câteva luni pentru a vă oferi oricând aromele verii.

One thought on “Pepene confiat á la Piața Cibin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *