Oale și ulcele

Oale și ulcele

În primul weekend din septembrie sunteți invitați să poposiți în Piaţa Mare și Piața Mică, la târgul deschis de meșterii olari din toate colțurile țării.

Atracțiile zilelor de sâmbătă, 5 septembrie, și duminică, 6 septembrie, vor fi: oalele, ulcelele, blidele, cănile, alături de demonstrațiile la roata olarului, atelierele de olărit și muzica tradițională.

Respectând o tradiţie veche de decenii, Sibiul găzduiește Târgul Olarilor, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie. Cea de-a 54-a ediție a manifestării este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, fiind o acţiune cofinanțată de Primăria Sibiu.

Olari români, maghiari și sași ne dau întâlnire în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu, unde vor etala produse decorative și utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.

Pe parcursul celor două zile, din târg nu vor lipsi roata olarului și demonstrațiile oferite de meșteri. De asemenea, vizitatorii vor putea să-și exerseze îndemânarea în arta olăritului, participând la atelierele inițiate de ceramiști. Atmosfera specifică târgului va fi întregită de muzică tradițională, prin momentele artistice oferite publicului de grupuri tradiționale instrumentale: sâmbătă, ora 16.00 și ora 19.00, respectiv duminică, ora 16.00.

Răspunde