Lecție de la Mediaș

Lecție de la Mediaș

Un restaurant și o cafenea din Mediaș își donează încasările pentru a contribui la achiziționarea de produse sanitare care urmează să fie distribuite în școli.

Inițiativa le aparține celor de la Hanul Greweln, care au hotărât să dăruiască toți banii obținuți în weekend-ul dinaintea începerii noului an școlar.

„Consider că grupul de firme SN Deco, pe care îl reprezint, a fost întotdeauna un partener de încredere al Primăriei municipiului Mediaş, am răspuns mereu prezent acţiunilor și evenimentelor organizate în comunitate. Cunosc faptul că anul acesta, începând din luna martie, administrația locală a avut şi are în continuare atribuții specifice pentru implementarea măsurilor de prevenție şi combatere a răspândirii COVID-19, solicitând sprijin în acest sens instituțiilor, firmelor, oamenilor din municipiul nostru. Astfel, dorind să ne implicăm, am lansat medieșenilor o provocare: sunt așteptați la Hanul  Greweln în zilele de sâmbătă, 12 septembrie, şi duminică, 13 septembrie, pentru a se bucura de o ambianță plăcută şi pentru a consuma preparatele noastre. Mesajul este simplu: „Tu mănânci, noi donăm!“. Așadar, sumele încasate în cele două zile vor fi donate Primăriei municipiului Mediaș pentru liceele, școlile şi grădinițele din oraș, pentru achiziționarea de produse sanitare, atât de necesare în această perioadă. Cineva spunea că ceea ce trăim în acest an este o lecție de viață… Da, este o lecție de viață, ar trebui să ne oprim câteva clipe, să reflectăm, pentru că toți avem de învățat. Se spune că a dărui este cel mai frumos și pur gest cu care a fost înzestrat omul… De-a lungul timpului, am învățat că există oameni buni şi generoși, care vor să ajute, fără să primească nimic în schimb, dar conștiința lor știe că au făcut bine”, mărturisește Uwe Werner Draser, proprietarul SN Deco Group.

Exemplul acestui local a fost urmat și de cafeneaua The Bean. „În ultimii 3 ani, ne-am implicat în multe evenimente caritabile și am făcut donații. De exemplu, am donat o sumă (în măsura posibilităților noastre) spitalului, atunci când această pandemie ne-a lovit. Această inițiativă nu este a noastră, ci a celor de la Hanul Greweln, iar noi nu am putut să nu răspundem pozitiv, deoarece ni s-a părut o chemare la ‘luptă’ pentru societate. Am hotărât ca să donăm Primăriei Mediaș toate încasările din ziua de duminică, 13 septembrie, pentru a ajuta școlile, dat fiind faptul că știm că este esențială implicarea societății pentru revenirea la normal. Sperăm să fie cu folos și vom răspunde mereu pozitiv atunci când vom putea ajuta cu ceva. Credem cu tărie în educație și considerăm că elevii trebuie să revină la școală în siguranță”, afirmă cei de la The Bean.

Gheorghe Roman, primar Mediaș: „Doar printr-un efort comun, copiii noștri vor putea merge la școală în siguranță. Aș dori să le mulțumesc celor două societăți comerciale care au decis să își doneze încasările în vederea achiziționării de materiale sanitare necesare în unitățile de învățământ din oraș.”

Răspunde