Rețeta gogoșilor cu drojdie de bere a fost publicată în seria „Buna menajeră – Carte de bucate, practică” (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.
„Pune de cu seară trei măsuri de făină într’o copăiță (covățică) aproape de sobă, ca să nu fie rece. A doua zi se încălzește 600 grame de lapte și se pune înăuntru cu 75 grame de zahăr, două gălbenușuri și patru ouă întregi, o lingură de unt topit, patru linguri de drojdie de bere bună, sarea trebuitoare și puțină răzătură de lămâe. Se amestecă bine toate la un loc, apoi se strecoară prin sită peste făină și se bate până ce face bășici; deslipindu-se de pe lingură, se lasă atunci să crească acoperite până ce se umflă. Apoi așterne peste vreo două sau trei site câte un șervet presară-le cu făină și scoate aluatul din copaie (covată) pe o masă uscată și presărată cu făină; se va întinde cu vergeaua o foaie cât degetul de groasă, se taie gogoșile cu un pahar, băgând paharul în făină la fiece tăietură, se așază una lângă alta pe sită, dar nu lipite, se învelesc iar cu șervet și se lasă să se umfle, aproape de sobă. După aceasta se înferbântă într’o tingire 1 200 grame de unt topit și se pune din gogoși câte vor încăpea, fără ca să fie prea dese înăuntru. Se acoperă cu un capac, se lasă să se rumenească pe o parte, apoi se întorc binișor pe cealaltă parte și se lasă să se rumenească. Apoi se scot pe o sită ca să se scurgă untul, se presară cu zahăr și vanilie sau scorțișoară pulverizată și se dau calde la masă.”