În spatele acestei denumiri prețioase se ascund simpaticii ficăței cu ceapă, pe care-i iubim în compania unui piure fin asortat cu murături.
Chef Bogdan Roman ne îndeamnă să-i pregătim gustoși și fără fițe: chiar și bucățelele sfărâmate se transformă într-un sos minunat, așa că nimic nu se va pierde!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g ficăței de pui
- 500 g ceapă
- 100 g unt
- 3 căței de usturoi
- 200 ml vin roșu
- sare și piper după gust
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăță și se spală cu atenție ficățeii. Se verifică să nu mai conțină fierea.
- Se curăță ceapa și se toacă julien mare.
- Se pune untul într-o cratiță la foc mic și, când s-a topit, se adaugă ficățeii. După câteva minute, se adaugă și ceapa și se prăjesc împreună, amestecând ușor, din când în când, cu grijă pentru a nu sfărâma ficățeii.
- Se adaugă sare, piper, vin și se mai lasă pe foc până ce scade.
- După ce ați oprit focul, adăugați usturoiul tocat mărunt.
- Se servește cu garnitură de piure de cartofi și salată de murături.
[/directions]