Rețetă de zile mari oferită de președintele Euro-Toques România, chef Radu Zărnescu, un colaborator de suflet al proiectului Strada Cetății!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g muşchiuleţ de viţel
- 500 g piept de pui
- 200 g bacon
- sare
- piper
- cimbru
- 20 g spanac
- 100 g ceapă
- 20 g miere de albine
- 30 ml sos Worcester
- 20 ml oţet balsamic
- 100 g roşii
- pentru chifteluţele de cartofi: 200 g cartofi fierţi, 100 g cartofi cruzi, 3 ouă, 50 g ceapă, 150 ml ulei, 100 g brânză telemea, mărar
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Muşchiuleţul de viţel se porţionează în formă de baghete, se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Pieptul de pui se tranşează la fel, se condimentează, se îmbracă în frunze de spanac verde (care a fost opărit). Se aşază muşchiuleţul de viţel paralel cu pieptul de pui şi se rulează în bacon. Se pregăteşte la tigaie în ulei până se rumeneşte baconul şi apoi se introduce la cuptorul încins la 160 grade timp de 10 min.
- În tigaia în care a fost pregătit muşchiul, se adaugă ceapa tăiată julien, pulpa de roşii şi vinul roşu, sare, piper, Worcester, mierea de albine, oţetul balsamic şi se fierb împreună până când ajung la consistenţa potrivită.
- Preparatul se serveşte cald cu chifteluţe din cartofi şi piure de broccoli.
[/directions]
Recomandarea maestrului
Ideal este ca muşchiul de viţel să rămână suculent în urma procesului tehnologic. Pentru garnitură, puteţi prepara rubarbă gratinată.
Rubarbă gratinată
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 800 g rubarbă
- 40 g unt
- 6 ouă
- 100 g făină
- 150 g brânză telemea
- 600 g cartofi
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se taie bastonaşe mici de rubarbă şi se pun într-o tavă cu unt.
- Se sparg ouăle, se amestecă cu brânza telemea, cartofii fierţi daţi prin răzătoare, sare, piper.
- Această compoziţie se pune în tavă cu rubarba şi se introduce la cuptorul încins la 180 grade, timp de 30 min.
[/directions]