Click cu click se face piața!

Click cu click se face piața!

Piața virtuală a producătorilor locali din Hoghilag este găzduită de „Aprozarul Virtual”, platforma gratuită a micilor producători români.

Hoghilagul se alătură astfel acestui proiect pentru a-și sprijini producătorii locali, printre care și cultivatorii de tuberoze, îndeletnicire unică în România. Comuna este prima localitate din România în care se cultivă tuberoze și e vital pentru noi să susținem cultivatorii în această frumoasă îndeletnicire. Alături de ei, au început să apară din ce în ce mai multe familii care produc legume, produse apicole sau fructe. Credem că, în aceste vremuri grele, trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, și la micul producător de la sat, care din produsele obținute cu sudoare și multă trudă își asigură traiul zilnic. Oamenii acești demni și harnici nu strigă după ajutor, nu se plâng, ci continuă să muncească, cu fața arsă de soare și cu mâinile brăzdate de trudă, în speranța că noi, consumatorii, vom alege să punem pe masă produsele lor”, explică primarul Nicolae Lazăr.

„Aprozarul Virtual” are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali și a produselor acestora, curate, proaspete și 100% românești. Ideea a pornit din Ciugud, comuna din România care a inițiat conceptul „Smart Village”, și s-a extins la nivel național pentru a sprijini producătorii români.

În „Aprozarul Virtual” mai găsiți și producători locali din municipiul Sibiu și din satele sibiene Jina, Mălâncrav, Șaroșu pe Târnave, Șura Mare și Valchid.

Fiecare produs românesc cumpărat înseamnă o picătură de speranță pentru fermierul sau producătorul de la țară, înseamnă o șansă pentru agricultura românească autentică și înseamnă un viitor pentru satul românesc, potrivit inițiatorilor proiectului.

Răspunde