Ciorba ardelenească de porc, generoasă și aromată cu tarhon, este tot ce aveți nevoie pentru un prânz consistent.
Ingrediente:
- 2 litri de apă
- 500 g carne de porc
- 1 gălbenuş
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 2-3 linguri de smântână
- sare, oţet sau suc de lămâie după gust
- tarhon
Mod de preparare:
- Bucăţile de carne, tăiate de mărime potrivită, se pun la fiert în apă rece, se scoate spuma şi când carnea este fiartă pe jumătate se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat cubuleţe, ceapa şi sarea.
- Când este aproape fiartă carnea, se pune tarhonul.
- Înainte de a se servi la masă, în castronul de supă se pune gălbenuşul, smântâna, oţetul (sau lămâia), după gust.
- Se amestecă bine şi se adaugă încet ciorba.