Calfele călătoare prind „rădăcini” la Sibiu

Calfele călătoare prind „rădăcini” la Sibiu

În perioada 1 – 13 septembrie, Asociația Casa Calfelor organizează la Sibiu proiectul „Susținem identități, creăm comunități”, dedicat copiilor și tinerilor din familii defavorizate, având ca scop integrarea socială a acestora.

Cei mici vor participa la jocuri interactive, vor fi introduși în tainele meșteșugurilor tradiționale, vor învăța cum trebuie să se spele în mod corect pe mâini și care sunt aspectele la care trebuie să fie atenți în ceea ce privește protecția împotriva coronavirusului.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, în grupuri restrânse, fiind alocate câte două zile pentru fiecare grup. În prima zi, cei prezenți au participat la un atelier de gastronomie, la un mic curs de igienă, la un atelier de împâslire cu săpun, dar și la un scurt tur al orașului istoric, unde vor savura împreună o pizza și o înghețată.

În cea de a doua zi, fiecare dintre grupele de copii a participat la un atelier de fierărie în fața Casei Calfelor, unde au creat propria piesă din fier forjat, sub atenta supraveghere a calfelor călătoare. Ziua s-a încheiat cu o masă delicioasă în oraș.

Răspunde