Ingrediente pentru un borcan de 5 litri
- 4-5 vinete mijlocii, lunguieţe
- 3 ardei graşi roşii
- 3 ardei graşi verzi
- 4-5 roşii
- 2-3 pere
- 2-3 prune
- tije de ţelină verde
- boabe de piper şi de ienibahar
- felii de morcov
- căţei de usturoi
- cuişoare
- busuioc proaspăt
- foi de dafin
- sare grunjoasă fără iod
Mod de preparare
- Vinetele se taie în două pe lungime şi se opăresc.
- După ce s-au răcorit, se freacă cu căţeii de usturoi pisaţi, apoi cu praf de cuişoare sau se împănează cu cuişoare întregi.
- Se face o adâncitură în mijlocul vinetei şi se așează o jumătate de pară, fără codiţă şi seminţe.
- În interiorul perei se aşează o jumătate de prună.
- Se reconstituie vânăta, se fixează cu scobitori şi se leagă cu tije de ţelină. Se aşează cu grijă într-un borcan mare.
- Ardeii şi roşiile se mixează într-un blender, se subţiază cu apă puţin sărată, după gust, şi se toarnă peste vinete.