Vinete murate – rețetă specială

Vinete murate – rețetă specială

Ingrediente pentru un borcan de 5 litri

  • 4-5 vinete mijlocii, lunguieţe
  • 3 ardei graşi roşii
  • 3 ardei graşi verzi
  • 4-5 roşii
  • 2-3 pere
  • 2-3 prune
  • tije de ţelină verde
  • boabe de piper şi de ienibahar
  • felii de morcov
  • căţei de usturoi
  • cuişoare
  • busuioc proaspăt
  • foi de dafin
  • sare grunjoasă fără iod

Mod de preparare

  1. Vinetele se taie în două pe lungime şi se opăresc.
  2. După ce s-au răcorit, se freacă cu căţeii de usturoi pisaţi, apoi cu praf de cuişoare sau se împănează cu cuişoare întregi.
  3. Se face o adâncitură în mijlocul vinetei şi se așează o jumătate de pară, fără codiţă şi seminţe.
  4. În interiorul perei se aşează o jumătate de prună.
  5. Se reconstituie vânăta, se fixează cu scobitori şi se leagă cu tije de ţelină. Se aşează cu grijă într-un borcan mare.
  6. Ardeii şi roşiile se mixează într-un blender, se subţiază cu apă puţin sărată, după gust, şi se toarnă peste vinete.

Răspunde