[ingredients title=”Ingrediente”]
- 300 g piept de pui dezosat, fără piele
- 1,5 linguriţă de paprică
- 1/2 linguriţă praf de chili
- o linguriţă salvie
- 2 linguri ulei
- o ceapă feliată
- un ardei gras verde, curăţat şi tăiat
- 2 tije de ţelină feliate
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 400 g orez bob lung
- 1 litru supă clară de pui
- 100 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe
- 100 g cârnat picant feliat
- o cutie de roşii tocate (400 g)
- sare
- piper
- Pentru ornat: 4-6 fire de ceapă verde tocată, pătrunjel tocat gros
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se taie carnea cubuleţe de 2 cm. Se presară cu paprică, chili şi salvie, până se acoperă în mod uniform.
- Se încinge la foc moderat o lingură de ulei într-o cratiţă, se adaugă puiul şi se prăjeşte 5 minute, amestecând până ce se rumeneşte uniform. Se scoate carnea din vas cu o spumieră.
- Se adaugă în cratiţă şi restul de ulei, împreună cu ceapa, ardeiul gras şi ţelina şi se prăjesc 2 minute, amestecând. Se adaugă usturoiul şi orezul şi se continuă încă un minut.
- Se toarnă supa şi se amestecă. Se readuce carnea în vas. Se dă în clocot, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe carnea 15 minute.
- Se adaugă cârnatul, şunca şi roşiile din cutie, cu sucul cu tot. Se gătesc acoperite timp de 5-10 minute, până când orezul a absorbit tot lichidul.
- Se asezonează cu sare şi piper.
- Se serveşte mâncarea fierbinte, presărată cu ceapă verde tocată şi pătrunjel.
[/directions]