Must de la Jidvei. Să faci vinul cum îl vrei!

Must de la Jidvei. Să faci vinul cum îl vrei!

Grupul Jidvei continuă să încurajeze și să sprijine producerea vinului de casă în rândurile gospodarilor și ale micilor producători.

Cel mai mare producător de vinuri din România a anunțat lansarea celei de-a șasea ediții a campaniei „Must de la Jidvei”.

Jidvei pune la dispoziția celor care doresc să își producă vinul acasă must din sortimentele Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc la prețul de 4,5 lei/kg (TVA inclus) și Roze la prețul de 5 lei/kg (TVA inclus). Calitatea este garantată prin buletinul de analiză care însoțește fiecare livrare. Mustul este gata limpezit și nu conține resturi de pielițe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta calitatea vinului de casă. Astfel, particulele de praf sau fragmentele de ciorchine sunt înlăturate cu ajutorul tehnologiei moderne de filtrare gravitațională.

Cantitatea minimă care poate fi comandată este de minimum 100 kg pentru sortimentele Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc, respectiv minimum 250 kg pentru mustul Roze.

Imediat după recoltarea strugurilor, cantitățile de must comandate vor fi livrate în localități din județele Sibiu, Alba, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Dâmbovița, Gorj, Neamț, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina) și București. Comenzile de minimum 1.000 kg vor fi livrate la adresa specificată în comandă. Având în vedere contextul actual, preluarea mustului se va realiza din puncte fixe de distribuție, comunicate ulterior. Pentru siguranța consumatorilor, au fost introduse măsuri igienico-sanitare suplimentare. Personalul Jidvei va purta măști și mănuși de protecție pe toată durata manipulării mărfii, iar fiecare mașină de transport va fi dotată cu dezinfectant. De asemenea, clienții sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță de 1,5 metri, limitând astfel contactul social.

Persoanele care comandă minimum 250 kg din același sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfășura în primăvara anului viitor.

Ana Necșulescu, Marketing Manager Jidvei: „Încurajăm comunitatea micilor producători să obțină cele mai bune vinuri în propria gospodărie, motiv pentru care specialiștii Jidvei le sunt alături cu sfaturi și asistență tehnică pe toată perioada vinificației. Mai mult, cele mai bune vinuri vor fi premiate în cadrul unui concurs devenit deja tradiție, care se va desfășura anul viitor și va fi jurizat de către renumiți degustători din țară.” 

Sibienii care doresc să comande must de la Jidvei pot plasa comenzi până la data de 1 septembrie, la telefon 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal) sau prin completarea formularului de pe site-ul www.mustdejidvei.ro.

Grupul Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din țară și din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, a căror capacitate de stocare impresionantă depășește 35 de milioane de litri. În zona Târnavelor, sub denumirea Jidvei, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii 10 ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Răspunde