Jandarmul rural, o nouă atracție turistică a Sibiului

Jandarmul rural, o nouă atracție turistică a Sibiului

Muzeul ASTRA a primit în condiții de siguranță peste 4.800 de vizitatori în weekend-ul care tocmai s-a încheiat.

Jandarmul rural a fost prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, în cadrul programului „Animă ASTRA”, pentru a se asigura că toți oaspeții se pot bucura fără griji de vizita în cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Îmbrăcat într-o uniformă de epocă, muzeograful Adrian Alexe a luat temperatura turiștilor și a patrulat prin zonele mai aglomerate, îndemnându-i să poarte masca de protecție, să respecte distanța fizică și normele sanitare. Încântați de apariția inedită, mulți turiști nu doar că au apreciat recomandările „jandarmului”, ci au ținut neapărat să îi facă și fotografii.

Cea de a doua ediție a Târgului comunităților rurale din acest an a pus în valoare tradițiile și gastronomia din Mărginimea Sibiului, reprezentată de comunitatea din Rîu Sadului.

Cei interesați de tradițiile pastorale au avut ocazia să participe și la un atelier de spălat și scărmănat lâna, în cadrul programului ,,Animă ASTRA”, cu participarea oierilor din Rășinari.

În plus, unii dintre doritori i-au ajutat pe angajații muzeului să culeagă merele din sectorul textil al Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt Muzeul ASTRA: „Am rămas distanțați fizic, dar (re)uniți prin cultură!”

Răspunde