Îndemnul emoționant al prințului Charles către români

Îndemnul emoționant al prințului Charles către români

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acesteia.

Alteța Sa afirmă că românii trebuie să fie mândri cu natura, gastronomia, cultura și tradițiile lor.

Cunoscut pentru faptul că iubește România și în mod special Transilvania, prințul Charles afirmă într-un film realizat recent că ţara noastră este „admirabilă” şi „uimitoare” ca diversitate.

“Acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, susține moștenitorul Coroanei britanice.

Filmul cu durata de aproximativ 5 minute a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

În clip apar, printre altele, Țiglăria tradițională din satul sibian Apoș și caii crescuți de Mihai Barbu la Villa Abbatis din Apoș.

Una dintre cele zece proprietăți ale prințului Charles din România se află în județul Sibiu. Este vorba despre conacul Apafi din Mălâncrav, datând din secolul al XV-lea, pe care fundația patronată de Charles l-a achiziționat în anul 2000 și i-a redat strălucirea de altădată prin investiții de aproape 100.000 de lire sterline.

Mihai Eminescu Trust se dedică păstrării moștenirii locale și reînsuflețirii satelor și comunelor din Transilvania și Maramureș, două dintre cele mai autentice zone din Europa. În anul 2000, a fost fondată̆ filiala românească a Mihai Eminescu Trust, patronată de ASR Prințul de Wales, care coordonează̆ proiectele de conservare a patrimoniului și revitalizare a satelor din Transilvania. Patronajul a durat 13 ani, între anii 2000 și 2013.

Răspunde