Gabriel Tischer: „Oierii sibieni au înscris definitiv județul Sibiu pe harta țării și a lumii”

Gabriel Tischer: „Oierii sibieni au înscris definitiv județul Sibiu pe harta țării și a lumii”

Cel puțin trei produse locale din Sibiu ar trebui certificate de Comisia Europeană în următorii patru ani, potrivit candidatului FDGR la președinția Consiliului Județean Sibiu, Gabriel Tischer.

Candidatul Forumului German a avut o întâlnire recentă cu Florin Dragomir, președintele Asociaţiei Producătorilor de Telemea de Sibiu și al Asociației Eco Miorița din Vurpăr, pentru a discuta despre situația producătorilor locali. „Florin Dragomir este omul care a demonstrat că, într-o lume plină de relativități, tradiția rămâne una dintre valorile care ne asigură perenitatea. Telemeaua de Sibiu, al șaptelea produs românesc recunoscut la nivel european, reprezintă modul prin care oierii sibieni au înscris definitiv județul Sibiu pe harta țării și a lumii, iar reușita lor se datorează dragostei și respectului față de istoria și obiceiurile păstorești de pe aceste meleaguri. Consider că aceste eforturi merită aprecierea noastră și, pentru viitor, angajamentul de a răspunde cât mai prompt inițiativelor care vin din partea micilor producători, pentru că acest domeniu poate deveni un real motor al economiei locale, așa cum se întâmplă în multe din țările europene”, a apreciat Tischer.

În urma întâlnirii, Gabriel Tischer și-a luat angajamentul de a sprijini producătorii locali în vederea promovării produselor agroalimentare sibiene și a certificării acestora conform standardelor europene de calitate. Concret, acesta dorește certificarea la Comisia Europeană a minim trei produse în perioada 2020-2024 și sprijinirea dezvoltării comunităților locale pe baza notorietății acestora. Pentru îmbunătățirea condițiilor de desfacere din piețele agroalimentare, FDGR promite modernizarea și extinderea piețelor volante, precum și dotarea cu spații de depozitare și spații frigorifice adecvate. Susținerea acțiunilor de marketing al produselor agro-alimentare locale, prin dezvoltarea și diversificarea platformei online creată în sprijinul micilor producători din județul Sibiu și organizarea de evenimente de profil pentru promovarea produselor locale, atât în rândul consumatorului final cât și în unitățile din industria ospitalității, este un alt obiectiv al lui Gabriel Tischer. De asemenea, acesta susține că va oferi consultanță printr-un departament de specialitate al Consiliului Județean Sibiu, pentru a facilita accesarea de fonduri europene în cadrul exercițiului financiar 2021-2027 în scopul înființării, modernizării și dotării de exploatații agricole și unități de procesare.

Răspunde