Ce condimente să folosim la prepararea unor supe, ciorbe sau mâncăruri scăzute delicioase?

Ce condimente să folosim la prepararea unor supe, ciorbe sau mâncăruri scăzute delicioase?

Vom alege condimentele în funcție de ingredientul principal al mâncării. Doctor Natura îți oferă un ghid rapid!

Supe sau ciorbe

Într-o supă sau ciorbă de fasole, condimentele cele mai utilizate sunt: frunzele de dafin, ceapa roșie, ardeiul, piperul, tarhonul.

Din ciorba de cartofi nu poate lipsi: pătrunjelul, ardeiul, ceapa roșie, măghiranul, dafinul.

Un gulaș bun se condimentează cu: ardei iute, ceapă roșie, usturoi, piper, chimen, pătrunjel verde.

O ciorbă de pește o putem face de neuitat pentru musafirii noștri, dacă folosim următoarele condimente: dafin, piper, ardei iute, ceapă roșie, rădăcină și frunză de pătrunjel, usturoi, lămâie.

Din supa de roșii nu pot lipsi busuiocul sau pătrunjelul verde și piperul.

O supă sau o ciorbă bună de zarzavaturi trebuie să conțină rădăcină și frunze de pătrunjel, țelină, ceapă roșie sau albă, piper, morcov, păstârnac, usturoi.

Mâncăruri scăzute din legume

O iahnie de fasole poate fi condimentată cu: dafin, cimbru, ceapă roșie, usturoi, ardei iute, rădăcină de pătrunjel, tarhon, mărar.

O mâncare bună de cartofi se obține prin adăugarea uneia sau mai multor plante condimentare: măghiran, dafin, ceapă roșie, ardei iute, piper.

Pentru a da aromă și gust unui preparat culinar din varză proaspătă sau acră, vom folosi: mărar, piper, cimbru, chimen, ardei iute.

Mâncarea de linte, care este deosebit de sănătoasă, devine foarte gustoasă prin adaosul de: ceapă, usturoi, piper, dafin, tarhon, lămâie.

Din mâncarea de dovlecei nu poate lipsi mărarul, piperul și ardeiul.

Fasolea verde se prepară cu: usturoi, ceapă roșie, mărar sau pătrunjel verde.

Răspunde