Vom alege condimentele în funcție de ingredientul principal al mâncării. Doctor Natura îți oferă un ghid rapid!
Supe sau ciorbe
Într-o supă sau ciorbă de fasole, condimentele cele mai utilizate sunt: frunzele de dafin, ceapa roșie, ardeiul, piperul, tarhonul.
Din ciorba de cartofi nu poate lipsi: pătrunjelul, ardeiul, ceapa roșie, măghiranul, dafinul.
Un gulaș bun se condimentează cu: ardei iute, ceapă roșie, usturoi, piper, chimen, pătrunjel verde.
O ciorbă de pește o putem face de neuitat pentru musafirii noștri, dacă folosim următoarele condimente: dafin, piper, ardei iute, ceapă roșie, rădăcină și frunză de pătrunjel, usturoi, lămâie.
Din supa de roșii nu pot lipsi busuiocul sau pătrunjelul verde și piperul.
O supă sau o ciorbă bună de zarzavaturi trebuie să conțină rădăcină și frunze de pătrunjel, țelină, ceapă roșie sau albă, piper, morcov, păstârnac, usturoi.
Mâncăruri scăzute din legume
O iahnie de fasole poate fi condimentată cu: dafin, cimbru, ceapă roșie, usturoi, ardei iute, rădăcină de pătrunjel, tarhon, mărar.
O mâncare bună de cartofi se obține prin adăugarea uneia sau mai multor plante condimentare: măghiran, dafin, ceapă roșie, ardei iute, piper.
Pentru a da aromă și gust unui preparat culinar din varză proaspătă sau acră, vom folosi: mărar, piper, cimbru, chimen, ardei iute.
Mâncarea de linte, care este deosebit de sănătoasă, devine foarte gustoasă prin adaosul de: ceapă, usturoi, piper, dafin, tarhon, lămâie.
Din mâncarea de dovlecei nu poate lipsi mărarul, piperul și ardeiul.
Fasolea verde se prepară cu: usturoi, ceapă roșie, mărar sau pătrunjel verde.