Rețeta acestui desert a fost publicată în anul 1936, în volumul „Dulciuri”, scris de doamna Maria General Dobrescu. Noi o redăm așa cum apare în original.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 150 g nuci
- 2 dl și jumătate de lapte
- vanilie
- 60 g unt
- 60 g făină
- 80 g zahăr
- 4 gălbenușe
- 3 albușe
- o duzină de nuci
- 250 g cremă de vanilie
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăță și se pisează miejii de nucă, se pun în lapte fierbinte vanilat.
- Se varsă acest lapte fără să se strecoare peste untul amestecat cu făina, se adaugă la cocă zahărul, gălbenușele, nu pe foc însă și apoi albușele în zăpadă.
- Totodată cu albușele se amestecă încă o duzină de nuci pisate, formând o compoziție groasă, apoi se varsă această compoziție într’o formă unsă cu unt și cu zahăr, se fierbe în bain-marie la un cuptor destul de fierbinte timp de 35-40 de minute.
- Se servește caldă, stropită cu cremă de vanilie, la care se adaugă nuci pisate.
[/directions]