Artizanul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană: Phoenicia Blue View, un model de urmat!

Artizanul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană: Phoenicia Blue View, un model de urmat!

Redeschiderea complexului Olimp sub noul brand Phoenicia Blue View, după o investiție de 50 milioane de euro, este “prima schimbare reală” în turismul românesc, în opinia președintelui Euro-Toques România, chef Radu Zărnescu.

Liderul echipei care a pus în scenă principalele evenimente gastronomice din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, chef Radu Zărnescu, este impresionat de renașterea renumitului complex Olimp.

Construit în anii 1970-1971, complexul Panoramic – Amfiteatru – Belvedere era o destinație de vacanță râvnită de turiștii români înainte de Revoluție, iar modernizarea în care omul de afaceri Mohammad Murad investește 50 milioane de euro în două faze are rezultate spectaculoase.

“A înviat emblema litoralului românesc! Începând de ieri, „Emblema Litoralului Românesc”, complexul Olimp, a pășit într-o nouă dimensiune a turismului modern! Pe 1 august, Mohammad Murad, președintele F.P.T.R., a inaugurat noul complex format din hotelurile Panoramic, Amfiteatru și Belvedere, RADICAL renovate și adaptate la noul trend mondial din turism. Este prima renovare și modernizare a unor edificii de acest gen din istoria României „post-decembriste”, prima schimbare reală pe care eu o așteptam încă din anii ’90-2000 și care abia acum s-a întâmplat… după 31 de ani de la Revoluția Română! Investiția de câteva zeci de milioane de euro a transformat ansamblul turistic Olimp într-o oază „Star Trek” specifică Emiratelor, iar spațiul aferent divertismentului estival este de nerecunoscut! Cetățeanul român de origine libaneză, Mohammad Murad, a reușit să realizeze ruperea dintre epoci… cu acest prilej putem zice că ultima redută din perioada de glorie a turismului socialist care ne amintea de avântul dezvoltării anilor ’70-’80 a apus definitiv. În noul „look” al Oazei, dezvoltatorul Murad este primul cetățean român care construiește 3 statui monumentale care evidenţiază 3 personalitãţi emblematice ale istoriei poporului român: Mihai Eminescu, Mihai Viteazul și Mihail Kogălniceanu. Iluminatul excesiv pe timp de noapte îți induce starea călătoriei cu o navă spațială, la bordul căreia pasagerii cuceresc cu privirile Universul, iar efectele luminoase de culoare albastră fac legătura dintre infinitul mării și cel al cerului. Fiecare obiect sau accesoriu de imagine adus în plus este de calitate și bun gust, aleile sunt placate cu marmură, mobilierul expus în aer liber pe terase și la bazine este din lemn, mult verde, zone încărcate de flori și amfore. Fântâna construită pe terasa principală de către celebrul sculptor Constantin Lucaci a prins viață din nou și îți încântă privirea, în special dacă o vezi de pe noul amfiteatru poziționat în apropierea sa. Încă din prima zi, complexul a fost animat cu spectacole de muzică, iar turiștii au ocupat toate locurile de pe tersele generoase ale edificiilor, locurile consacrate de unde poți privi la nesfârșit Marea Neagră după apusul Soarelui. Phoenicia Blue View Resort este numele sub care va opera în continuare Complexul Olimp, bineînțeles sub forma noului concept menționat în prezentarea de mai sus”, a mărturisit Zărnescu.

”Consider că din acest moment, M. Murad este cel mai bun exemplu de urmat de către toți ceilalți proprietari de hoteluri (inclusiv de către operatorii din turism), care sunt obligați moral față de acest neam și față de cei care au inițiat și favorizat primele forme de turism (Mihail Kogălniceanu, Emil Racoviță, Regele Carol I…) să ducă mai departe spiritul turistic românesc prin adaptarea la cerințele actuale ale condițiilor clienților care le pășesc pragul”, a mai declarat chef Radu Zărnescu pentru Strada Cetății.

 

One thought on “Artizanul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană: Phoenicia Blue View, un model de urmat!

Răspunde