Apariție memorabilă! Jandarmul rural, din nou în misiune

Apariție memorabilă! Jandarmul rural, din nou în misiune

Jandarmul rural, personaj al satului și al statului, va fi prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, în cadrul programului „Animă ASTRA”.

Rolul din trecut al jandarmului va fi reinterpretat în contextul pandemiei actuale, începând de mâine și până la sfârșitul săptămânii.

Muzeograful Adrian Alexe va îmbrăca o uniformă specială de vară, folosită de Jandarmeria Română în perioada 1895-1916, a cărei reproducere a fost realizată pe baza unei cercetări științifice.

Tunica albă este prezentă în schița „La conferință. Documente omenești”, de Jean Bart. În schiță este amintită o conferință despre combaterea holerei, în Dobrogea anului 1912.

La intrarea în muzeu, “jandarmul” va lua temperatura vizitatorilor și le va (re)aminti regulile de distanțare fizică. De asemenea, el va patrula prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a veghea dacă vizitatorii respectă aceste reguli. Cine dorește îl va putea fotografia, fiindcă domnul “șef de post” nu se va supăra, mai ales dacă vizitatorii vor purta mască și vor păstra distanța.


Program

  • Joi-duminică, 6-9 august, orele 10-12, la intrarea în Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul în aer liber;
  • Sâmbătă-duminică, 8-9 august, orele 12-14, în Muzeul în aer liber.

Răspunde