Președintele Euro-Toques România, Chef Radu Zărnescu, aduce în atenție un preparat excepțional care își are originea în tradiția culinară franceză.
Supă tradiţională rustică
[ingredients title=”Ingrediente pentru 6 persoane”]
- 8 cartofi
- 10 morcovi
- 1 ceapă
- 2/3 praz
- Se mai pot adăuga: țelină, varză, dovleac.
- Asezonare: sare, piper, 1 foaie de laur, cimbru, puțin usturoi, puțin oregano.
- Decor: caș ras și crutoane de pâine.
[/ingredients]
„Datorită cărnii, supa dumneavoastră va face diferența! În sud-estul Franței, se pun câteva picioare de rață, dar se pot folosi și alte cărnuri: carcasă de pui, vită, porc etc.”, este sfatul bucătarului.
[directions title=”Mod de preparare”]
- Într-o oală, puneți carnea la foc mic, adăugați ceapa.
- Prazul tăiat și restul de legume se adaugă pe urmă.
- Lăsați legumele să transpire fără a se prăji, adăugați cartofii și morcovii tăiați în cuburi.
- Acoperiți cu destulă apă.
- Sărați, piperați după gustul dumneavoastră și adăugați ierburile aromate și usturoiul.
- Serviți cald, cu crutoane și cașul ras pe deasupra.
[/directions]