[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg cartofi
- 500 g pulpă de porc
- o linguriţă boia dulce
- tarhon proaspăt sau în oţet
- 2 linguri de ulei
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea se taie în cuburi mici şi se pune la fiert în apă rece cu sare. Se ia spuma şi se fierbe complet.
- Se scoate carnea şi se păstrează zeama în care a fiert.
- Se curăţă 2 cartofi, se taie cuburi mici care se pun în ulei încins odată cu boiaua. Amesteci repede să nu se ardă şi, după ce s-au rumenit un pic, se toarnă zeama în care a fiert carnea. Se mai adaugă apă şi se lasă să fiarbă până ce cartofii s-au desfăcut complet.
- În această supă se pun şi restul cartofilor să fiarbă, se mai adaugă apă şi, după ce aceştia s-au fiert, adaugi carnea şi lași să dea două clocote împreună.
- La final se pune tarhonul şi se stinge focul.
[/directions]