Medicii recomandă consumul zilnic de ardei pentru că aduc un plus de sănătate organismului.
Ardeii au un conţinut bogat în vitamina C, betacaroten, zinc, care întăresc sistemul imunitar şi previn atacurile cerebrale şi cancerul.
Sunt energizanţi, conţin magneziu, necesar pentru buna funcţionare a glandei suprarenale, stimulează digestia şi sunt indicaţi în caz de constipaţie.
Supă de ardei umpluţi
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g carne tocată
- 2-3 morcovi tăiaţi bucăţi
- 1 rădăcină de pătrunjel, tăiată mărunt
- sare
- piper
- ulei sau unt
- o ceapă
- 2 linguri orez
- cimbru
- 5-6 ardei mijlocii
- o lingură de făină
- o cană de smântână
- o legătură de pătrunjel
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pun la fiert 2-3 morcovi tăiaţi bucăţi, o rădăcină de pătrunjel tăiată bucăţi şi sare, după gust. Se fierb 20 de minute.
- Într-o tigaie cu ulei sau unt, se prăjeşte o ceapă tăiată mărunt şi, când s-a înmuiat, se ia tigaia de pe foc şi se adaugă 2 linguri de orez, 2 ouă, carnea tocată, sare, piper, cimbru.
- Se curăţă de sâmburi ardeii şi se umplu cu amestecul pregătit ca mai înainte.
- Se pune supa să fiarbă şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 10 minute.
- La sfârşit se adaugă o cană de smântână amestecată cu o lingură de făină şi se mai lasă să dea un clocot.
- În fiecare farfurie se pune câte un ardei cu zeamă şi legumele fierte, totul presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
[/directions]