Pește la grătar cu sos de roșii și usturoi á la Chef Bogdan Corduneanu

Pește la grătar cu sos de roșii și usturoi á la Chef Bogdan Corduneanu

Dacă-i vară, să fie grătar! Chef Bogdan Corduneanu ne prezintă o metodă profesionistă de preparare a peștelui la grătar, dar și a unui sos delicios care i se potrivește perfect.

„Mulți evită să gătească peștele la grătar, pentru că fie se prinde, fie se sfărâmă. Înainte de a-l pune pe grătarul curat și bine încins, tamponăm peștele bine, bine, peste tot, cu un prosop de hârtie. Este foarte important ca pielea peștelui să fie bine tamponată și uscată, pentru ca mai apoi să o putem asezona cu sare și ulei, urmând să punem peștele direct pe grătar. Sarea va scoate apa din carne. Focul trebuie să fie mediu, iar durata de gătit pe fiecare parte va fi cuprinsă între 6 și 8 minute. Pielea va deveni crocantă și se va desface singură!

Sosul pe care vi-l propun este delicios și foarte simplu de făcut. Roșiile trebuie coapte pe grătar, pisate apoi cu mujdei de usturoi (de preferat este să coacem și usturoiul la grătar), adăugăm sare, piper și leuștean proaspăt, tocat fin”, spune talentatul bucătar.

Răspunde