Muzică, arhitectură și gastronomie în sudul Transilvaniei

Muzică, arhitectură și gastronomie în sudul Transilvaniei

După-amieze și seri în aer liber cu jazz, muzică de cameră, teatru, șezătoare postmodernă cu tradiții și gastronomie locală aduce Festivalul ICon Arts Transilvania, ce se va desfășura în perioada 25 iulie – 10 august.

Tradițiile sunt reprezentate atât de repertoriul muzicii clasice, cât și de arhitectura locurilor și savoarea gastronomiilor locale.

„Conceptul care s-a bucurat de un succes nebănuit, încă de la prima sa ediție la Festivalul ICon Arts din 2017, revine și de această dată în mijlocul comunității, în grădinile conacelor, cetăților sau chiar pe tăpșanul din sat. Serile din cadrul festivalului vor cuprinde și în acest an un program cultural pentru toate simțurile: tururi ghidate, prezentarea meșteșugurilor locale, oameni și locuri unde răzbat din nou tradițiile vechi, urmate de concerte, spectacole de teatru-performance și, la final, prezentări și degustări ale gastronomiilor locale”, spun organizatorii.

În județul Sibiu, evenimentele vor fi găzduite de biserica evanghelică din Mediaș, Muzeul Național Brukenthal, Filarmonica de Stat Sibiu, cetatea din Alma Vii, bisericile fortificate de la Biertan și Richiș, pensiunea Unglerus de la Biertan, conacul Apafi din Mălâncrav și Dealu Frumos.

Festivalul ICon Arts Transilvania, ajuns la ediția cu numărul XVIII ,este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music.

Programul complet este disponibil pe www.iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la adresa reservations@iconarts.ro.

Răspunde