Miere de Manuka, pentru întărirea sistemului imunitar

Miere de Manuka, pentru întărirea sistemului imunitar

Multe probleme respiratorii sunt provocate de virusuri foarte rezistente la medicamentele clasice.

Vestea bună este că putem evita îmbolnăvirea: pe de-o parte, prin respectarea câtorva măsuri simple, pe de altă parte, prin întărirea sistemului imunitar, introducând în dietă, de exemplu, alimente cu rol de întărire a organismului, așa cum este binecunoscuta miere de Manuka.

Cum ne întărim sistemul imunitar?

Respectarea regulilor elementare de igienă este extrem de importantă, dacă vrem să ținem la distanță virusurile și bacteriile.

Mai exact, spălarea temeinică a mâinilor cu apă și săpun după ce am intrat în contact cu suprafețe care ar putea fi contaminate cu microbi (de exemplu, după ce am călătorit cu transportul în comun sau după ce ne-am întors de la cumpărături), păstrarea distanței față de alte persoane, acoperirea gurii și a nasului cu batista atunci când tușim sau strănutăm, schimbarea periodică a periuţei de dinţi sunt măsuri simple, dar care contribuie enorm la păstrarea stării noastre de sănătate.

În afară de prevenție, este esențial să ne întărim sistemul imunitar. Cum putem face acest lucru? Prin adoptarea unei alimentații sănătoase și diversificate, prin urmarea unei cure pe bază de miere de Manuka, cătină cu miere, propolis etc., prin respectarea programului de somn și prin efectuarea unor activități fizice în mod regulat, potrivit unui comunicat de presă remis de Republica BIO.

Beneficiile mierii de Manuka pentru sistemul imunitar

Primul pas pentru a ne întări mecanismul de apărare a organismului împotriva virusurilor, bacteriilor, paraziților și toxinelor constă în adoptarea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească fructele şi legumele bogate în vitamina C, antioxidanţi, carotenoizi, grăsimile sănătoase, precum acizii graşi Omega-3, și iaurturile sau lactatele fermentate, care conţin probiotice.

De asemenea, mierea este un aliment extraordinar, pe care îl putem consuma zi de zi pentru a ne crește imunitatea. Un produs apicol cu virtuți unice, recunoscut pentru beneficiile sale aduse organismului, este mierea de Manuka originală. Numeroase studii de specialitate au demonstrat că aceasta are proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare, regenerante și calmante chiar și de 100 de ori mai puternice decât sortimentele obișnuite, fiind considerată singura miere medicinală din lume.

În plus, mierea produsă în Noua Zeelandă și Australia de albine care polenizează arbustul de Manuka (Leptospermum scoparium), ce crește în zone sălbatice și nepoluate din regiunile amintite, este cel mai puternic antibiotic natural, în unele cazuri fiind mai eficientă decât antibioticele clasice. Aceste proprietăţi ale mierii de Manuka se datorează conţinutului său bogat în Metilglioxal, prescurtat MGO™, o substanță activă unică, ce indică puterea antibacteriană (astfel, cu cât nivelul MGO™ este mai ridicat, cu atât proprietățile antibacteriene sunt mai mari).

Cum ne ajută mai exact acest aliment să avem un sistem imunitar puternic și, prin urmare, un organism sănătos și rezistent în fața virusurilor și bacteriilor?

Ei bine, mierea de Manuka este foarte bogată în antioxidanți, aminoacizi, minerale, precum calciu, fier, potasiu, cupru, zinc sau sodiu și vitamine din grupa B, esențiale pentru buna funcţionare a sistemului nostru imunitar. Consumată zilnic sau o dată la două zile, aceasta are ca efect creșterea numărului de limfocite și neutrofile, celule albe ce au rolul de a ne apăra împotriva agenților patogeni.

De asemenea, produsul apicol are o eficiență dovedită în prevenirea şi ameliorarea unei game variate de afecțiuni respiratorii: de la durere în gât, tuse, răceală, gripă, febră până la bronșită, laringită, astm, sinuzită etc. Potrivit mai multor cercetări, această miere combate cu succes virusul gripal, care știm bine cât este de periculos pentru sănătatea noastră, dar și bacterii precum Pseudomonas aeruginosa şi Stafilococul auriu, care provoacă infecții grave, adesea rezistente la tratamentul clasic cu antibiotice.

Sănătatea este lucrul cel mai prețios pe care îl avem și de care trebuie să ne îngrijim permanent pentru a o menține în parametri optimi. O cură de imunizare cu miere de Manuka pentru întreaga familie este o soluție salutară, mai ales în această perioadă, când starea de sănătate ne este amenințată de atâtea virusuri noi și periculoase.

Răspunde