Lira Făgărașului, pe plaiurile natale ale lui Badea Cârțan

Lira Făgărașului, pe plaiurile natale ale lui Badea Cârțan

Prima ediție a Lirei Făgărașului va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, pe platoul Albota.

Peisajul inegalabil, mâncarea tradițională, focul de tabără și muzica folk sunt principalele „ingrediente” ale evenimentului.

Lira Făgărașului va debuta vineri, 3 iulie, la ora 15, cu deschiderea oficială la Păstrăvăria Albota. După-amiază se va desfășura un concurs de orientare turistică și acordarea primului ajutor pe munte în caz de accidente, dar și o activitate de ecologizare a zonei Bâlea, cu participarea asociațiilor de drumeție montană și orientare turistică. Tot vineri, de la ora 18, este programat la Păstrăvăria Albota un seminar cu tematică turistică, urmat de programul cultural de grup la foc de tabără, recitaluri și cina în jurul focului de tabără.

Sâmbătă, 4 iulie, după micul dejun, montaniarzii sunt provocați la un traseu turistic în Munții Făgăraș, Valea Arpășel – Bâlea – Transfăgărașan, iar agenții de turism vor vizita păstrăvăriile de zonă și satul de vacanță Glăjărie. Pe toți participanții îi așteaptă, la orele după-amiezii, întreceri sportive, plimbări pe ATV sau bălăceala în piscină, pentru ca, de la ora 18, să se dea startul unui concurs de pescuit la păstrăv pe lacul de agrement de la Albota. Seara se va încheia cu programul artistic.

În ultima zi a evenimentului, duminică, 5 iulie, participanții se vor bucura de activități de agrement, iar de la ora 13, are loc festivitatea de premiere.

One thought on “Lira Făgărașului, pe plaiurile natale ale lui Badea Cârțan

  1. Prima data nu am agreat aceasta supa dar,i-am descoperit gustul foarte aparte si o gateam mai des!!

Răspunde