Rucola este considerată cea mai sănătoasă salată verde, pentru conţinutul său foarte bogat în minerale şi vitamine.
În Brazilia și Argentina, unde utilizarea sa este larg răspândită, rucola este consumată crudă, în salate. În Italia, este adesea adăugată la pizza, imediat după coacere, iar în Cipru, este utilizată în salate și omlete.
Strada Cetății vă propune astăzi o rețetă estivală care pune în valoare această plantă, însoțită de condimente specifice dietei mediteraneene și de delicioasa brânză cipriotă Halloumi, o brânză semi-tare, din lapte de capră şi oaie, ce are proprietatea de a nu se topi ușor la căldură și astfel este foarte potrivită pentru a fi pregătită pe grătar, înlocuind cu succes carnea pentru cei preocupați de siluetă.
Halloumi la grătar cu rucola şi portocală
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 g brânză Halloumi
- salată rucola
- 1 ½ portocală curăţată
- 100 g nucă tocată
- ulei de măsline
- oţet de rodie
- busuioc
- rozmarin
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Brânza Halloumi se taie în 8 felii, acestea se aşează pe grătar şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.
- Se aşează salata rucola pe un platou, peste salată se presară nucile tocate, se adaugă felii de portocală şi câţiva stropi de ulei de măsline.
- Între timp, se amestecă sucul de la o jumătate de portocală cu puţin oţet de rodie, amestec ce se toarnă peste salată.
- La final, se adaugă brânza rumenită bine şi se condimentează cu busuioc şi rozmarin.
[/directions]