Doi invitați de marcă închid stagiunea simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu

Doi invitați de marcă închid stagiunea simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu închide Stagiunea simfonică 2019-2020, ”en fanfare”, cu doi invitați de marcă: dirijorul Iosif Ion Prunner – director artistic al Filarmonicii ”George Enescu” – și violonistul Virgil Zvorişteanu – concert maestru al Orchestrei Naționale Radio.

Concertul este programat diseară, cu începere de la ora 19, pe esplanada Filarmonicii.

”Vara Filarmonicii pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu” continuă cu un concert al orchestrei simfonice a Filarmonicii Sibiu, în care publicul se va putea întâlni (muzical) cu lucrări semnate de W. A. Mozart, F. Schubert sau A. Piazzolla. În fața muzicienilor sibieni se va afla dirijorul Iosif Ion Prunner, directorul artistic al Filarmonicii ”George Enescu” din București și violonistul Virgil Zvorişteanu – concert maestru al Orchestrei Naționale Radio. Evenimentul închide Stagiunea muzicală 2019-2020 lansată într-un mod asemănător, în 10 octombrie, tot în fața Sălii Thalia, cu un moment muzical realizat de ansamblurile reunite de brass ale Filarmonicii de Stat Sibiu și Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

Accesul la concertul de azi este liber, în limita locurilor diponibile. Pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Informații acces: 0735.566.486.

Ca dirijor de orchestră, Iosif Ion Prunner colaborează de peste 25 de ani cu Orchestra Filarmonicii George Enescu. Alte colaborări de menționat ar fi Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Națională din București, Filarmonica Rusă din Moscova. În  calitate de dirijor al Corului Academic al Filarmonicii „George Enescu” începând cu anul 1998, dirijorul a colaborat cu cele mai importante orchestre din Europa, precum: Filarmonica din Berlin, Orchestra Radio Berlin, London Symphony Orchestra, Orchestra Filarmonica din Israel, Staatkapelle Berlin, Orchestra din Liverpool, Orchestra Saint Martin in the Fields, Orchestra Capitol Toulouse și Orchestra Națională a Franței. De peste 25 de ani este dirijor principal al Orchestrei Naționale a Medicilor din România, iar din 2018 este director artistic al Filarmonicii ”George Enescu”.

Același program va fi prezentat și vineri, 31 iulie, în cadrul unui concert caritabil organizat în parteneriat cu Crucea Roșie filiala Sibiu.

„Vara Filarmonicii” va continua însă și în luna august, cu o serie de evenimente cu artiști invitați printre care amintim ansamblul Trio Contraste, Radu Nechifor& Dreamcatchers Band sau Trio Mozaic. Programul complet este diponibil pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro și pe aplicația Filarmonica Sibiu App (App Store și Google Play).

Răspunde