[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg crap
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1/2 țelină rădăcină
- 2 cartofi
- maioneză
- 3-4 boabe ienibahar
- 1 foaie de dafin
- sare
- salată verde
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Peștele curățat, eviscerat și bine spălat se pune la fiert într-o oală, alături de zarzavatul de supă.
- Când carnea s-a fiert, se așează pe un platou, se scot șira spinării și oasele, având grijă ca forma peștelui să se păstreze.
- Marginile platoului se îmbracă cu salată verde tăiată fin și cu morcovi tăiați mărunt (din fiertură).
- Bucățile de pește se acoperă cu maioneză.
[/directions]
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și-a îmbogățit oferta de carte gastronomică, de curând, cu volumul „Bucătăria Dunării. Rețete și preparate pescărești”, Ed. Proilavia, Brăila, 2020. Cartea de bucate este editată de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și a fost realizată în cadrul proiectului „Școala de vară dunăreană – activități educative non-formale despre zona pescărească a Brăilei”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.