Chifteluţe cu tarhon şi sos de smântână

Chifteluţe cu tarhon şi sos de smântână

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 g carne de vită
  • 200 g carne de porc
  • o lingură făină
  • 200 g cartofi
  • 2 ouă
  • o ceapă mică
  • 400 g smântână
  • oţet
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • tarhon

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se curăţă ceapa şi se opăreşte.
  2. Carnea se spală şi se toacă împreună cu ceapa. Se amestecă cu cartofii curăţaţi şi raşi, sarea, piperul, ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt.
  3. Compoziţia obţinută se modelează în formă rotundă folosind făină.
  4. Chifteluţele se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Deasupra se toarnă smântâna.
  5. Tarhonul se adaugă cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor.
  6. Chifteluţele se servesc fierbinţi, cu diferite garnituri.

[/directions]

Răspunde