[ingredients title=”Ingrediente”]
- 400 g carne de vită
- 200 g carne de porc
- o lingură făină
- 200 g cartofi
- 2 ouă
- o ceapă mică
- 400 g smântână
- oţet
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- tarhon
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăţă ceapa şi se opăreşte.
- Carnea se spală şi se toacă împreună cu ceapa. Se amestecă cu cartofii curăţaţi şi raşi, sarea, piperul, ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt.
- Compoziţia obţinută se modelează în formă rotundă folosind făină.
- Chifteluţele se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Deasupra se toarnă smântâna.
- Tarhonul se adaugă cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor.
- Chifteluţele se servesc fierbinţi, cu diferite garnituri.
[/directions]