[ingredients title=”Ingrediente”]
- 8 cepe mijlocii
- 500 g carne tocată de pui
- 2 linguri de orez
- o linguriţă de oregano tocat
- 200 g pastă de roşii
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăţă cepele, se taie câte un căpăcel şi se îndepărtează miezul, păstrând 2-3 foi întregi, la exterior. Se opăresc coşuleţele obţinute şi se taie mărunt miezul cepelor.
- Se spală orezul şi se fierbe în 100 ml de apă. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se amestecă ceapa cu orezul, oregano, pătrunjelul tocat fin, un praf de piper şi sare.
- Se umplu cepele cu acest amestec, se pun într-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei şi pastă de roşii diluată şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.
[/directions]