Ziua Universală a Iei, sărbătorită în Piața Transilvania

Ziua Universală a Iei, sărbătorită în Piața Transilvania

O surpriză plăcută îi așteaptă pe sibienii care se vor aproviziona cu produse locale din Piața Volantă Transilvania, în acest sfârșit de săptămână.

Consiliul Județean Sibiu a decis să sărbătorească în avans Ziua Universală a Iei și a invitat în Piața Transilvania un grup de femei de la Șezătoarea Avrig, care vor comercializa produse gastronomice și meșteșugărești specifice Țării Oltului, iar Ansamblul Folcloric “Călușerii din Rășinari” vor pune în scenă jocuri și cântece din Mărginimea Sibiului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 10.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: “Portul popular românesc este parte a identității noastre. Haideți să sărbătorim împreună acest frumos veșmânt și sâmbătă, când cumpărăm local din Piața Volantă Transilvania, să îmbrăcăm fiecare ia românească!”

Forul județean le recomandă producătorilor să redeschidă lada de zestre și să poarte modele de ie specifice județului Sibiu, în semn de respect pentru costumul popular, dar și pentru a crea atmosfera specifică și autentică a unei zile de sărbătoare într-o piață ce promovează produse locale.

Răspunde