[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1/2 cană semințe crude de dovleac
- 3 căni varză creață sau spanac mărunțit
- 1½ cană apă
- 3 lingurițe suc de lămâie
- ¼ cană suc de mere
- ½ cană piure de avocado
- ¼ linguriță paprica
- 1 lingură ghimbir mărunțit
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper după gust
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se lasă semințele de dovleac în apă 15 minute.
- Se clătesc și se scurg bine.
- Se amestecă în blender cu restul ingredientelor până la o consistență cremoasă.
[/directions]
În colaborare cu 15 chefi și mixologiști internaționali, Muzeul Național Brukenthal a realizat proiectul “Brukenthal Contemporan: culoare şi gust”, un experiment inedit în care creaţia culinară ilustrează și completează arta plastică. Rezultatul este o expoziție în care tablouri ale artistului sibian Peter Connerth sunt însoțite de creații culinare absolut spectaculoase, așa cum puteți vedea.