Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Supă picantă cu semințe de dovleac

timp de citire 1 min

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  1/2 cană semințe crude de dovleac
  • 3 căni varză creață sau spanac mărunțit
  • 1½ cană apă
  • 3 lingurițe suc de lămâie
  • ¼ cană suc de mere
  • ½ cană piure de avocado
  • ¼ linguriță paprica
  • 1 lingură ghimbir mărunțit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper după gust

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1.  Se lasă semințele de dovleac în apă 15 minute.
  2. Se clătesc și se scurg bine.
  3. Se amestecă în blender cu restul ingredientelor până la o consistență cremoasă.

[/directions]

În colaborare cu 15 chefi și mixologiști internaționali, Muzeul Național Brukenthal a realizat proiectul “Brukenthal Contemporan: culoare şi gust”, un experiment inedit în care creaţia culinară ilustrează și completează arta plastică. Rezultatul este o expoziție în care tablouri ale artistului sibian Peter Connerth sunt însoțite de creații culinare absolut spectaculoase, așa cum puteți vedea.

Lasă un răspuns