Sucuri de legume și fructe pentru sănătatea ta!

Sucuri de legume și fructe pentru sănătatea ta!

Sucurile de legume și fructe au un rol important în detoxificarea și regenerarea organismului.

Mai ales preparatele care conțin și pulpa fructelor sunt deosebit de sănătoase, datorită conținutului integral de nutrienți, precum: diversele vitamine hidro- și liposolubile (C, B complex, A, D, E ș.a.), minerale esențiale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor ș.a), microelemente (mangan, seleniu, siliciu ș.a), pectine (măr, păr, gutui), microceluloză (care se găsește practic în toate legumele și fructele și are un rol detoxifiant major și previne constipația).

Ladislau Rosenberg

Aceste sucuri de fructe și legume reprezintă o formă modernă în dietoterapia zilelor noastre, fiind utile atât în prevenție, cât și în tratamentul unor afecțiuni, cum ar fi:

– unele boli metabolice larg răspândite (obezitatea, diabetul, guta);

– bolile cardiovasculare, la care supraponderabilitatea și obezitatea reprezintă factori de risc major. Astfel, pentru prevenirea unor afecțiuni cardiovasculare, ca: infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale (AVC), hipertensiunea arterială ș.a., o cură de legume și fructe sub formă de sucuri simple sau combinate, repetate periodic, poate fi realmente eficientă;

– diversele afecțiuni reumatice, la care o detoxificare a organismului este recomandată;

– afecțiunile hepatice și biliare;

– unele afecțiuni gastrointestinale (constipatia, balonarea ș.a).

În concluzie, putem afirma că sucurile de fructe și legume, singure sau asociate, au un efect pozitiv asupra organismului uman, furnizând elementele nutritive esențiale pentru o viață sănătoasă.

Nutriționiștii americani consideră că zilnic ar trebui să consumăm 5-10 feluri de legume și fructe, în minim cinci porții, de câte 100 de grame. Acest lucru nu este simplu din punct de vedere gastronomic și nu toate persoanele tolerează așa o diversitate și așa o cantitate mare de legume și fructe (de exemplu, persoanele care suferă de colită de fermentație). De aceea, sucurile și așa-zisele smoothies, care conțin pulpa fructelor, reprezintă forme eficiente și bine acceptate de marea majoritate a persoanelor care doresc să facă astfel de cure de detoxificare și revigorare.

Răspunde