[ingredients title=”Ingrediente pentru 4 porţii”]
- 1,5 kg pui grill
- ulei de măsline
- 2 mere
- 1 lămâie
- rozmarin – câteva crenguţe
- 3-4 linguriţe vegeta
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Din vegeta şi uleiul de măsline se face o marinadă cu care se va unge puiul, atât în exterior, cât şi în interior. În interiorul puiului se pun crenguţele de rozmarin şi merele felii, stropite cu zeamă de lămâie.
- Puiul se leagă cu aţă alimentară, se pune într-o cratiţă cu aproximativ 20 ml de ulei de măsline şi se rumeneşte uşor pe o parte. Se dă apoi la cuptorul preîncălzit, în acelaşi recipient, pentru 75-80 de minute.
- Se scoate, se lasă să se răcească 15 minute şi apoi se porţionează şi se serveşte împreună cu merele care se stropesc cu sosul din cratiţă, care s-a format în urma gătirii.
[/directions]