Producătorii locali, promovați gratuit!

Producătorii locali, promovați gratuit!

Organizatorii de evenimente gastronomice sau cu componentă gastronomică vor oferi standuri gratuite micilor producători locali, ca un criteriu obligatoriu pentru obținerea finanțării nerambursabile din partea Primăriei Sibiu.

Cel puțin o treime din standurile disponibile în eveniment vor fi la dispoziția acestor producători, cu titlu gratuit, fără chirie sau alte taxe, a decis Consiliul Local Sibiu.

Primăria va pune la dispoziția organizatorilor de evenimente o listă cu micii producători locali, din care vor putea alege și contacta ocupanți pentru standurile dedicate. Pentru a realiza această listă, municipalitatea a deschis o sesiune de înscrieri.

Micii producători locali din regiunea Sibiului, organizați într-o formă juridică legală (societate comercială, persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individual, asociație familială etc.) care au un număr de maxim 9 angajați și care comercializează produse agro-alimentare, produse alimentare, băuturi alcoolice/non-alcoolice, produse manufacturiere sau alte produse similare sunt invitați să se înscrie pe această listă.

Producătorii se pot înscrie online, pe site-ul https://pietesibiu.ro/, furnizând următoarele documente:

  • atestat de producător
  • declarație pe propria răspundere privind numărul de angajați
  • Cod Unic de Înregistrare în Registrul Comerțului

Echipa SC Piețe SA va verifica aceste documente și va confirma îndeplinirea criteriilor, înscriind respectivul producător pe o listă publică.

“Agenda Culturală a Sibiului se va modifica ca format al evenimentelor, în contextul restricțiilor care încă se mențin în cazul manifestărilor publice. În acest context, dat fiind faptul că și micii producători locali au fost afectați de această criză, am decis să le acordăm sprijin, oferindu-le posibilitatea de a-și comercializa produsele în cadrul evenimentelor orașului. În acest mod, câștigă economia locală, iar participanții la acestea, sibieni și turiști, vor avea ocazia să cunoască și să cumpere produsele locale”, a menționat primarul Astrid Fodor.

Răspunde