Prăjiturele cu migdale

Prăjiturele cu migdale

Patiseria este un capitol de bază în lucrarea „Bucătăria transilvăneană. O carte de bucate pentru femeile germane”, publicată de Elise Fröhlich în 1897.

Din cea de-a V-a ediție a cărții, apărută la Sibiu în anul 1910 și recent tradusă de jurnalista Ruxandra Stănescu, am ales astăzi rețeta de prăjiturele cu migdale. „Aceste prăjiturele sunt foarte gustoase”, notează autoarea. Vă invităm să le încercați!

120 g făină, 120 g migdale cu coajă rase, 120 g zahăr, 120 g unt rece și 2 gălbenușuri de ou se amestecă rapid cu un cuțit, se întinde aluatul și se taie în dreptunghiuri. Se bat 2 albușuri spumă, se amestecă până când se îngroașă cu zahăr vanilat, se unge spuma pe dreptunghiuri, se ridică cu grijă și se pun (nu prea aproape) într-o tavă unsă puțin și se coc la foc mic, până când devin aurii.

Răspunde