Pită de casă cu cartofi și semințe

Pită de casă cu cartofi și semințe

Chef Emilian Vârlescu ne învață să pregătim o pâine de casă foarte sățioasă.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 700 gr făină (450 gr făină albă și 250 gr făină neagră)
  • 300 gr cartofi (fierți, apoi zdrobiți)
  • 20 gr sare
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 150 ml ulei de măsline
  • circa 650 ml apă
  • 100 gr mix de semințe crude

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, rezultând un aluat ușor moale.
  2. Uleiul de măsline îl turnăm într-un vas în care aluatul va dospi.
  3. După 45 de minute de odihnă, împăturim aluatul. În felul acesta, uleiul de măsline va fi încorporat în aluat. Repetăm același procedeu încă de două ori.
  4. După aceea, dăm formă pâinii (am ales să o coc într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și marginea tapetată cu făină).
  5. După transferul aluatului în formă, mai lăsăm la dospit încă 50 de minute (până își dublează volumul).
  6. Încingem cuptorul la 230 de grade Celsius. Coacem timp de 10 minute la această temperatură, apoi reducem la 190 de grade și continuăm încă 40 de minute.
  7. După coacere, se lasă la odihnă.

[/directions]

Din acest aluat, putem să facem și chifle pentru sandvișuri delicioase.

Răspunde