Chef Emilian Vârlescu ne învață să pregătim o pâine de casă foarte sățioasă.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 700 gr făină (450 gr făină albă și 250 gr făină neagră)
- 300 gr cartofi (fierți, apoi zdrobiți)
- 20 gr sare
- 15 gr drojdie proaspătă
- 150 ml ulei de măsline
- circa 650 ml apă
- 100 gr mix de semințe crude
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, rezultând un aluat ușor moale.
- Uleiul de măsline îl turnăm într-un vas în care aluatul va dospi.
- După 45 de minute de odihnă, împăturim aluatul. În felul acesta, uleiul de măsline va fi încorporat în aluat. Repetăm același procedeu încă de două ori.
- După aceea, dăm formă pâinii (am ales să o coc într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și marginea tapetată cu făină).
- După transferul aluatului în formă, mai lăsăm la dospit încă 50 de minute (până își dublează volumul).
- Încingem cuptorul la 230 de grade Celsius. Coacem timp de 10 minute la această temperatură, apoi reducem la 190 de grade și continuăm încă 40 de minute.
- După coacere, se lasă la odihnă.
[/directions]
Din acest aluat, putem să facem și chifle pentru sandvișuri delicioase.