Prospețimea ingredientelor și savoarea busuiocului atât de îndrăgit în gastronomia transilvăneană asigură succesul acestui preparat.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 g spaghete
- 100 g bacon
- 50 g măsline rondele
- 1 ardei gras
- 6 roşii cherry
- busuioc
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se fierb spaghetele, se limpezesc în apă rece şi se lasă la scurs.
- Se toacă baconul bucăţele mici. Ardeiul se toacă mărunt, iar roşiile se taie pe jumătate.
- Se încing 3 linguri de ulei de măsline şi se pune baconul. După câteva secunde se adaugă ardeii, măslinele şi roşiile. Se presară sare şi piper şi se adaugă spaghetele. Se mai lasă un minut pe foc.
- Se servesc ornate cu busuioc proaspăt.
[/directions]
Mai multe rețete gustoase și sănătoase găsiți în cartea „Bucate gustoase cu condimente alese”, publicată în 2018 de Aurelia Rusu și Ladislau Rosenberg. Lucrarea își propune să aducă în prim plan o alimentație cât mai sănătoasă, bazată pe condimente tradiționale din Transilvania.