„Infinitul” începe la Sibiu

Violonistul Ilia Rusnac va interpreta o compoziție proprie în premieră mondială, alături de colegii săi de la Filarmonica de Stat din Sibiu, în „Stagiunea Online”.

Aproximativ 60 de minute însumează cele nouă compoziții muzicale înregistrate în această perioadă pentru a fi transmise săptămâna viitoare în cadrul „Stagiunii Online” a Filarmonicii de Stat Sibiu. Membrii orchestrei au pregătit lucrări semnate, printre alții, de Mozart, Paganini, Debussy sau Vivaldi.

Surpriza săptămânii vine din partea violonistului Ilia Rusnac, cel care va interpreta în premieră mondială, alături de alți trei colegi, compoziția proprie intitulată „Infinit”.

Ilia Rusnac: „Este o lucrare pe care am intitulat-o «Infinit» datorită, în principal, structurii ei. Este ca o călătorie în spațiu, la viteze foarte mari, călătorie care ne duce într-o constelație foarte îndepărtată, dar care ne pare una familiară. După care drumul continuă, din nou, spre necunoscut…”

Muzica contemporană se va împleti armonios cu cea clasică în cadrul celor două transmisii programate de Filarmonica de Stat Sibiu săptămâna viitoare, în cadrul „Stagiunii Online”.

Primul concert online este programat marți, 9 iunie, cu începere de la ora 19. Programul acestuia este compus în întregime din lucrări ale unor compozitori clasici: W.A. Mozart, N. Paganini, C. Debussy și L. van Beethoven. Îi vom putea asculta împreună pe Vasile Șulț (vioară), Iuliana Cotîrlea (vioară), Gabriel Silișteanu (violă), Titus Tincu (violoncel), Carina Coste (flaut).

Seara de joi, 11 iunie, va fi deschisă tot de o compoziție clasică: Anotimpurile de A. Vivaldi, interpretate de Ilia Rusnac, Mihai Andrițcu, Tiberiu Maniu, Adrian Adam și solistul Ionuț Bugnar. Seria de muzică contemporană va fi deschisă de o lucrare compusă de violonistul Ilia Rusnac, intepretată în premieră mondială pentru Stagiunea Online a Filarmonicii din Sibiu.

Programul va continua cu două lucrări semnate de Elliot Carter („Saeta” și „Canaries”), ambele intepretate de percuționistul Andrei Marcovici, și se va încheia cu „Divertismentul nr. 5” de W.A. Mozart în interpretarea trio-ului de oboi format din Lucia Dobri, Popa Romanino și Oana Avram.

Ambele evenimente vor fi transmise în direct pe Facebook.

Lasă un răspuns